Ρουβίκωνας: «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων

Newsroom L&O 21-11-2019 07:45 Τελευταία ενημέρωση: 21-11-2019 08:40
Ρουβίκωνας: «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων
Casus beli είναι για το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ρουβίκωνας μετά το τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για οικειοθελή εκκένωση μέσα σε 15 ημέρες των καταλήψεων σε όλα τα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια.

«Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε την ανακοίνωση - προειδοποίηση αυτή το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης. Με ανάρτησή του στο Facebook, το ηγετικό στέλεχος χαρακτηρίζει Casus beli (Αιτία πολέμου). .

Παραθέτει, επίσης, φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ (στην πλατεία Εξαρχείων), στην οποία διακρίνεται πανό με το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση-τελεσίγραφο του υπουργείου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και καλεί όσους «παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν».

Και μάλιστα επισημαίνει ότι «η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες» από την ημέρα (σ.σ.: χθες) δημοσίευσης της ανακοίνωσης στον Τύπο.

Η ανάρτηση στο facebook:

Ολόκληρη η ανακοίνωση-τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

»Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Οι καταλήψεις

Τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια είναι 16 (σε ολόκληρη την Αττική είναι 45) και αυτή τη στιγμή είναι ενεργές δέκα εντολές εκκένωσης.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εκκένωσης σε 11 κτίρια, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη σε καταληψίες - Σε 15 μέρες να αδειάσουν όλα τα κτήρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo