ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πρ.Παυλόπουλος: Η Ευελπίδων εκπληρώνει διαχρονικώς και επαξίως την Εθνική αποστολή της

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 20-11-2019 13:47
Πρ.Παυλόπουλος: Η Ευελπίδων εκπληρώνει διαχρονικώς και επαξίως την Εθνική αποστολή της
Η δωρεά του Ιδρύματος Στ.Νιάρχος εντάσσεται στις δωρεές εκείνες, που ανταποκρίνονται πλήρως στα κριτήρια των εθνικών ευεργεσιών και ευεργετών

Στην τελετή των εγκαινίων πέντε πλήρως ανακαινισμένων κτιρίων Λόχων Ευελπίδων παρέστη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου δεν παρέλειψε να εξάρει για μία ακόμα φορά την εθνική αποστολής και ρόλο της Σχολής, αλλά και την ευγενική και πολύτιμη νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, χάρη στην οποία ανακαινίστηκαν πλήρως τα κτίρια αυτά, γεγονός που όπως είπε ανταποκρίνεται στα κριτήρια των εθνικών ευεργεσιών και ευεργετών.

Η πλήρης ανακαίνιση των κτιρίων αποτελεί – ως προελέχθη – νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ,  και αφορά και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (West Point). 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης βουλευτές της περιφέρειας Αττικής και του νότιου τομέα της Β Αθηνών, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. επίσημοι.

Τα πέντε ανακαινισθέντα πλήρως κτίρια Λόχων της Σχολής είχαν να ανακαινιστούν από το 1982, οπότε και εγκαταστάθηκε η ΣΣΕ στις νέες – τότε – εγκαταστάσεις της από τις αντίστοιχες παλαιές της Κυψέλης που εν συνεχεία αποδόθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτός του κτιρίου του Διοικητηρίου όπου σήμερα εδρεύει η Σχολή Εθνικής Αμύνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Πρόεδρος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Σας ευχαριστώ θερμώς για την πρόσκλησή σας να παραστώ στην τελετή παράδοσης των πέντε νέων κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, προορισμένων να στεγάσουν Λόχους της Σχολής αυτής, τα οποία ανακαινίσθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συμμετοχή μου στην τελετή αυτή, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μου παρέχει, για μιαν ακόμη φορά, την ευκαιρία να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτείας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την νέα δωρεά του και προσφορά του, η οποία προστίθεται στην, ήδη εμβληματική, σειρά δωρεών του. Με τον τρόπο αυτό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύεται, εκ νέου, άξιος συνεχιστής της παράδοσης των Μεγάλων Ευεργετών, στην πραγματικότητα δε των Εθνικών μας Ευεργετών. Και τούτο διότι η προσφορά τους υπήρξε προσφορά προς το Έθνος μας, στηρίζοντας το Ελληνικό Κράτος ιδίως σε κρίσιμες περιόδους.

Σε αυτή την χορεία δωρεών εντάσσεται και η νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δοθέντος ότι αφορά την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την οποία ίδρυσε, την 1 η Ιουλίου 1828, ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας ως την πρώτη παραγωγική Σχολή Αξιωματικών του Στρατού, και που έκτοτε υπήρξε πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρος στους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για Ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εκπληρώνει διαχρονικώς και επαξίως την Εθνική, κυριολεκτικώς, αυτή αποστολή της, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται, ευλόγως, στις δωρεές εκείνες, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στα κριτήρια των Εθνικών Ευεργεσιών και Ευεργετών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo