Ρόδος: Σε νέα δίκη Τυνήσιος για τον βιασμό 14χρονης Γερμανίδας, πριν από 18 χρόνια

Newsroom L&O 18-11-2019 20:10
Ρόδος: Σε νέα δίκη Τυνήσιος για τον βιασμό 14χρονης Γερμανίδας, πριν από 18 χρόνια
Πρωτόδικα ο Τυνήσιος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή

Για  τον βιασμό 14χρονης Γερμανίδας πριν από 18 χρόνια στη Ρόδο θα δικαστεί για δεύτερη φορά σε δεύτερο βαθμό 49χρονος από την Τυνησία, μετά την αναίρεση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου από τον Άρειο Πάγο.

Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο είχε επιβάλλει στον κατηγορούμενο τον Νοέμβριο του 2016 ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή, σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναίρεση την απόφαση, και το δικαστήριο θα επανεξετάσει την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου, που είχε καταδικάσει τον 49χρονο σε κάθειρξη 10 ετών τον Μάιο του 2015.

Η δικαστική περιπέτεια

Σε βάρος του Τυνήσιου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για αποπλάνηση ανηλίκου, ωστόσο το αδίκημα έχει παραγραφεί. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου είχε κρίνει τον 49χρονο ένοχο για βιασμό, ενώ δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά, επιβάλλοντάς του κάθειρξη δέκα ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (τον Νοέμβριο του 2016) του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή 4 ετών φυλάκισης την οποία ανέστειλε επί τριετία. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο Τυνήσιος παραπέμφθηκε να δικαστεί το 2001. Ωστόσο, η σύλληψή του έγινε μόλις το 2013. 

Το κατηγορητήριο

Ο Τυνήσιος κατηγορείται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στις 2 το μεσημέρι στα Κολύμπια της Ρόδου, οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε την ανήλικη Γερμανίδα ηλικίας τότε 14 ετών, ζητώντας δήθεν να του μεταφράσει ένα γερμανικό τραγούδι για λογαριασμό της και ασέλγησε σε βάρος της. 

Ο 49χρονος στις απολογίες του αρνείται τις κατηγορίες. Όπως ισχυρίζεται όλα έγιναν  με τη συγκατάθεση αλλά και προτροπή της ανήλικης αλλοδαπής, η οποία του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία. Ο ίδιος μάλιστα είχε τονίσει πως στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν ήταν all inclusive και πως οι ανήλικοι φορούσαν διαφορετικά «βραχιολάκια» από αυτά των ενηλίκων, όμως η νεαρή αλλοδαπή, το είχε αλλάξει και φορούσε των ενηλίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo