Η ΠΟΜΕΝΣ ζητεί την άμεση άρση του προθέματος ΕΜΘ

Newsroom L&O 18-11-2019 12:27
Η ΠΟΜΕΝΣ ζητεί την άμεση άρση του προθέματος ΕΜΘ
Για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών προτείνει την άμεση άρση του προθέματος ΕΜΘ

Η συγκεκριμένη διάκριση, μέσω προθέματος, δεν υφίσταται στην άλλη κατηγορία μονιμοποιηθέντων εξ εθελοντών, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ με την οποία ζητείται η κατάργηση του προθέματος ΕΜΘ.

Ακολουθεί ανακοίνωση από την ΠΟΜΕΝΣ:

 Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Πέρασαν σχεδόν 35 χρόνια από την είσοδο των πρώτων Υπαξιωματικών ΟΠΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
2. Με την πάροδο των ετών, οι ΟΠΥ μετονομάστηκαν σε ΕΠΥ και αργότερα καθιερώθηκαν, στη συνείδηση του στρατεύματος, ως ΕΜΘ. Από το 2011 οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου θεσμού έχουν μονιμοποιηθεί και η κατάσταση τους έχει διαμορφωθεί ως μόνιμος προελεύσεως ΕΠΥ.
3. Κατά περίεργο - παράτυπο τρόπο συνεχίζεται να αναφέρονται, σε όλα τα στρατιωτικά έγγραφα, ως ΕΜΘ, έχοντες την υποχρέωση σε οιαδήποτε αλληλογραφία με την υπηρεσία να υπογράφουν με το παραπάνω πρόθεμα.
4. Σύμφωνα με ΠΔ 130/84 (20-1) οι βαθμοί είναι συγκεκριμένοι χωρίς να περιέχουν οποιοδήποτε πρόθεμα, καθώς αυτό μεταβάλει την ιδιότητα του στρατιωτικού, δημιουργώντας αυτόματα αίσθημα διαφορετικότητας μεταξύ των Στελεχών. Άλλωστε από τους αριθμούς μητρώων των υπογραφόντων συναδέλφων στρατιωτικών, είναι παραπάνω από εμφανής η πηγή προέλευσης κάθε στελέχους.Αξίζει να αναφερθεί ότι συγκεκριμένη διάκριση, μέσω προθέματος, δεν υφίσταται στην άλλη κατηγορία μονιμοποιηθέντων εξ εθελοντών.
5. Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητούμε την αξιολόγηση του συγκεκριμένου θέματος, προτείνοντάς σας, την άμεση άρση του προθέματος ΕΜΘ, όπως δεν υφίσταται σε καμία άλλη κατηγορία συναδέλφων στρατιωτικών.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo