20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μεγάλη εκκαθαριστική επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια με τουλάχιστον 28 συλλήψεις – Πλούσια ευρήματα σε πολυκατοικίες (Εικόνες)


    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια με συλλήψεις και πλούσια ευρήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν λίγο μετά τις 20:30 στις συλλήψεις 20 ατόμων στην πλατεία Εξαρχείων. Νωρίτερα η αστυνομία επενέβη σε πολυκατοικία στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3 όπου ομάδα αναρχικών σχεδίαζε να ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου, προκειμένου να εκτοξεύει από ψηλά αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Εκεί προχώρησε σε έξι συλλήψεις.
    Το εν λόγω κτίριο επικοινωνεί με άλλα δύο και η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε μολότοφ. πέτρες αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια. Παράλληλη έρευνα της αστυνομίας διεξήχθη και σε πολυκατοικία στη Στουρνάρη 4 με δύο συλλήψεις.
    Αποκλεισμένη η πλατεία Εξαρχείων από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της περιοχής ως ορμητήριο από αντιεξουσιαστές για την πρόκληση επεισοδίων.
    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
    Οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.
    Οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων.
    Σε ορισμένες περιπτώσεις ομάδες ατόμων επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, ως ακολούθως:
    Στην Αθήνα προσήχθησαν συνολικά 41 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 28 και συγκεκριμένα:
    • (6) σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα,
    • (2) στην οδό Στουρνάρη και
    • (20) στην Πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.
    Επιπλέον, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα και συγκεκριμένα 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ