Η μαραθώνια κατάθεση Φρουζή: Μέρος του σχεδίου η Τουλουπάκη για να πληγούν 10 πολιτικοί αντίπαλοι

Newsroom L&O 15-11-2019 17:45 Τελευταία ενημέρωση: 15-11-2019 18:06
Η μαραθώνια κατάθεση Φρουζή: Μέρος του σχεδίου η Τουλουπάκη για να πληγούν 10 πολιτικοί αντίπαλοι
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Φρουζής για την πολύκροτη υπόθεση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η τριήμερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή. Κατά την έξοδό του από την αίθουσα της Προανακριτικής και σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εμπειρία.

«Ναι, δεν το έχω ξαναζήσει. Στα meeting λειτουργούμε διαφορετικά». Ερωτηθείς αν ήταν η πρώτη φορά που κατέθετε, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε: «Ναι, δεν με είχε καλέσει κανείς. Έπρεπε να γίνει. Ήθελα να πω τις θέσεις μου. Πέρασαν 4 χρόνια».

Στην κατάθεση μέσα στην Προανακριτική, ο κ. Φρουζής υποστήριξε ότι η Novartis δεν είναι σκάνδαλο, επανέλαβε ότι η Ελένη Τουλουπάκη του ζήτησε να καταθέσει για τα 10 πολιτικά πρόσωπα και πως έτσι θα έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιαγκή, ο κ. Φρουζής είπε χαρακτηριστικά: «Πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες και την εισαγγελέα υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαλότητες εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων. Μέρος του σχεδίου είναι η εισαγγελέας και οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εργαλειοποιήθηκαν και αυτοί και εγώ για να στήσουν τη σκευωρία. Εγώ ήμουν απαραίτητος στο σενάριό τους».

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ακόμα ότι το Harvard project λειτούργησε ελάχιστα ίσα ίσα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία των φαρμάκων της Novartis. Είπε ακόμα πως νομίζει ότι συνεχίστηκε και αφότου αποχώρησε από τη Novartis. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται επίσης να αρνήθηκε την ύπαρξη e mail προς τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στο σημείο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία είπε: «Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα email είχαν διαρρεύσει από την δικογραφία».

Ο κ. Φρουζής φέρεται ακόμα να είπε ότι: «Πήγα στην Τουλουπάκη με δυο στόχους. Να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. «Θέλω να καταθέσω», της ξεκαθάρισα. Εκεί, μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει: “Έλα να καταθέσεις κάτι που δεν πρέπει να καταθέσεις”. Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι, εξέλαβα την στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».

Ο κ. Φρουζής φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει γίνει σκευωρία εναντίον του. «Θα ήθελε όμως να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων».

Είπε ακόμα ότι η συνάντηση με Τσίπρα έγινε στα πλαίσια γνωρισμίας και απόκτηση επαφής. Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλου ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι η Novartis είχε διαφημιστικό πρόγραμμα με την Αυγή και είχε επαφές με την Εφημερίδα των Συντακτών και με τον Κώστα Βαξεβάνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση αν θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθεί ο λογαριασμός του στην Ελβετία μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα φέρεται να απάντησε: «Σήμερα το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως κύριε Ραγκούση θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου».

Διαβάστε επίσης:  Ολόκληρη η κατάθεση Φρουζή στην Προανακριτική - Τι είπε για Τουλουπάκη και πολιτικά πρόσωπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo