«Πέρασε» του Ερντογάν - «Κάνουν πίσω» οι ΗΠΑ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Newsroom L&O 14-11-2019 12:51
«Πέρασε» του Ερντογάν - «Κάνουν πίσω» οι ΗΠΑ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Δεύτερες σκέψεις στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Βήμα πίσω από τις ΗΠΑ ως προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται τις ΗΠΑ δήλωσε σήμερα, πως η αμερικανική Γερουσία δεν θα εγκρίνει ψήφισμα για να «αναγνωρίσει τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων».

«Πιστεύω ότι η Γερουσία θα ενεργήσει με σύνεση και δεν θα επαναλάβει το λάθος που έκανε η Βουλή των Αντιπροσώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως στις 29 Οκτωβρίου, στην επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με ψήφους 405-11 την αναγνώριση των μαζικών δολοφονιών Αρμενίων υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν επανέλαβε το αίτημά του προς τους ιστορικούς να διερευνήσουν το ζήτημα.

«Αν η πλευρά των ΗΠΑ θέλει πραγματικά να ενεργήσει δίκαια, θα πρέπει να αποφύγει να πάρει μια πολιτική στάση σε ένα θέμα που οι ιστορικοί πρέπει να αποφασίσουν», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Hill δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ αντιτίθεται στην έγκριση ενός ψηφίσματος που θα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων, Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γκράχαμ δήλωσε ότι οι γερουσιαστές δεν πρέπει «να επικαλύψουν την ιστορία ή να προσπαθήσουν να την ξαναγράψουν».

«Μόλις συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρόεδρο Τράμπ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Συρία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας. Ελπίζω ότι η Τουρκία και η Αρμενία θα μπορέσουν να συναντηθούν και να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα», ανέφερε ο Γκράχαμ, σύμφωνα με το «The Hill».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo