Συνεχίζουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι και με… Πακιστανικό P-3 Orion!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 13-11-2019 17:48 Τελευταία ενημέρωση: 13-11-2019 17:55
Συνεχίζουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι και με… Πακιστανικό P-3 Orion!
Και πακιστανική συνδρομή είχαν οι Τούρκοι στις παραβιάσεις τους στο Αιγαίο

Συνεχίζουν με παραβάσεις, παραβιάσεις και εμπλοκές τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αυτή τη φορά συνεπικουρούμενοι και με ένα…Πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3 Orion, το οποίο συμμετείχε στην τουρκική αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιείται στα ανατολικά της Μεγίστης
(Καστελλόριζου) με παράνομη NAVTEX του σταθμού της Αττάλειας, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προαναφερθείσα άσκηση, εκτός των Πακιστανών που έκαναν και τη «βρώμικη δουλειά» για τους Τούρκους πέταξε χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, Ιταλούς και Ισπανούς, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν στην άσκηση, χωρίς όμως αυτοί να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα όπως οι Πακιστανοί.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 5 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών από τα οποία τα 4 ήταν F-16 και ένα «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών F-4E Phantom/Terminator, καθώς και 4 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων
και άλλο 1 μεμονωμένο αεροσκάφος Ρ-3, συνολικώς 15 αεροσκάφη, από τα οποία 4 οπλισμένα, πραγματοποίησαν 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 37 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις 37 παραβιάσεις αυτές οι 3 μόνο έγιναν από τα μαχητικά. Τέλος, σημειώθηκαν και σήμερα 4 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητας της ελληνικής αεράμυνας, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo