Σε άσκηση Εθνοφυλάκων στην Καστοριά ο Αρχηγός ΓΕΣ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 12-11-2019 17:30 Τελευταία ενημέρωση: 12-11-2019 17:39
  • image-0
  • image-1
  • image-2
  • image-3
  • image-4
Εξέφρασε «την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων»

Την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων της Καστοριάς παρακολούθησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, κατά το διήμερο της εκεί παραμονής του, εκφράζοντας «την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων», όπως σημείωναν χαρακτηριστικώς πηγές του ΓΕΣ. Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας.    

Ο Αρχηγός  παρακολούθησε την επιχειρησιακή δραστηριότητα των Εθνοφυλάκων του νομού Καστοριάς στο πεδίο Βολής Δισπηλιού, στη ζώνη ευθύνης της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ), που φέρει την ιστορική ονομασία «Αδριανούπολη». 

Η δραστηριότητα περιελάμβανε αντικείμενα ατομικής τακτικής, όπως Βολές Μάχης Ταχείας Αντιδράσεως, ενώ διεξήχθησαν ασκήσεις με την εξέταση σεναρίων σύμφωνα με την αποστολή των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, υπό τις οδηγίες και  την επίβλεψη της Κινητής Ομάδας Εκπαιδεύσεως (ΚΟΕ) των «πρασινοσκούφηδων» εκπαιδευτών της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ), η οποία -ως γνωστόν- περιλαμβάνει το σύνολο των σχηματισμών Ειδικών Δυνάμεων και Αεροπορίας Στρατού του Ελληνικού Στρατού. 

Το επίλεκτο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της ΚΟΕ της Ιης Μεραρχίας Πεζικού έχει αποστολή να επισκέπτεται μονάδες στην ζώνη ευθύνης της και να συνδράμει στην διαδικασία με τη μετάδοση γνώσεων και εμπειρίας, ιδίως μεταξύ του προσωπικού των τοπικών Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo