Ερντογάν: Δεν μας απασχολεί ο Αμερικανός τζιχαντιστής στην ελληνοτουρκική μεθόριο

Newsroom L&O 12-11-2019 12:47 Τελευταία ενημέρωση: 12-11-2019 12:49
Ερντογάν: Δεν μας απασχολεί ο Αμερικανός τζιχαντιστής στην ελληνοτουρκική μεθόριο
Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέλνει πίσω στις χώρες καταγωγής τους τους τρομοκράτες του ISIS, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος

«Οι Αμερικανοί τρομοκράτες του Daesh (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ISIS) που έχουν εγκλωβιστεί στην παραμεθόρια ζώνη στα σύνορα με την Ελλάδα δεν συγκαταλέγονται στις ανησυχίες της Τουρκίας, οι απελάσεις θα συνεχιστούν ανεξάρτητα», ανέφερε ο  Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Daily Sabah σχολιάζοντας  σήμερα το περιστατικό που έκανε χθες το γύρο των ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής,  επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν και ο εν λόγω εγκλωβίστηκε στη λεγόμενη νεκρή ζώνη.

«Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται που ξεκινήσαμε τη διαδικασία επαναπατρισμού ξένων τρομοκρατών του Daesh. Η Τουρκία ανησυχεί για αυτό το ζήτημα εδώ και χρόνια, ας ανησυχήσουν άλλοι τώρα», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν 1.201 τζιχαντιστές στις τουρκικές φυλακές, εκ των οποίων πάνω από 700 ευρωπαϊκής ή αμερικανικής υπηκοότητα, τους οποίου η Τουρκία απειλεί πως θα στείλει πίσω στις χώρες καταγωγής τους, απειλές που άρχισε να εφαρμόζει ήδη από χθες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo