Επαναστατική Αυτοάμυνα: Σχεδίαζε επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου

Newsroom L&O 09-11-2019 20:42 Τελευταία ενημέρωση: 09-11-2019 21:06
Επαναστατική Αυτοάμυνα: Σχεδίαζε επίθεση εναντίον αστυνομικού στόχου
Η οργάνωση φερόταν να είχε αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της δράση

Γνωστή για το μένος της εναντίον των αστυνομικών ήταν η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία στις προκηρύξεις καταφερόταν συνεχώς εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση, που χαρακτηρίζεται από τη βιαιότητα των χτυπημάτων της, πιθανότατα προετοίμαζε χτύπημα σε αστυνομικό στόχο σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα φερόταν να είχε αναβαθμίσει την επιχειρησιακή της δράση κάτι που μαρτυρά και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε στην κατοχή της, Έτσι εξετάζεται από τις διωκτικές αρχές το ενδεχόμενο να έπληττε αστυνομικό τμήμα ή κάποιον άλλο αστυνομικό στόχο και μάλιστα το προσεχές διάστημα με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου αλλά και τις εκδηλώσεις για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

Τι βρέθηκε στο σπίτι του 46χρονου που αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική

Πλούσια είναι τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του 46χρονου αντιεξουσιαστή, που αναζητείται στο πλαίσιο των ερευνών για την Επαναστατική Αυτοάμυνας, όπως πρώτο αποκάλυψε το Law&Order. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του 46χρονου αντιεξουσιαστή, βρέθηκαν στικάκια, ηλεκτρονικός υπολογιστής, λέιζερ (χρησιμοποιείται σε επεισόδια για να «τυφλώνουν» οι κουκουλοφόροι τους αστυνομικούς) και σπαθιά.

Όλα τα ευρήματα θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση σε σπίτια βρήκαν ακόμη φάρο περιπολικού και αλεξίσφαιρα, ενώ η πρώτη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στην Κυψέλη, είναι μία γκαρσονιέρα στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οποία πήγαινε συχνά ο 46χρονος.


Η πρώτη γιάφκα

Βρέθηκε στην Κυψέλη η πρώτη γιάφκα της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία δέχθηκε καίριο πλήγμα από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που εξελίσσεται από το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου.Από τη γιάφκα αυτή τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν τον οπλισμό στο διαμέρισμα του Χολαργού, που ερευνήθηκε από τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα το σπίτι – γιάφκα στην Κυψέλη φέρεται να νοίκιασε ο 46χρονος που αναζητείται.

Η μεταφορά του οπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να έγινε μετά τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ ενώ τα μέλη της οργάνωσης καθάρισαν τον χώρο με χλωρίνη, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo