Με ύβρεις και προκλήσεις στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα

Newsroom L&O 09-11-2019 20:23 Τελευταία ενημέρωση: 09-11-2019 20:30
Με ύβρεις και προκλήσεις στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα
΄Ένας εκ των συλληφθέντων μόλις αντελήφθη τα τηλεοπτικά συνεργεία κινήθηκε εναντίον τους εκστομίζοντας ύβρεις

Ύβρεις και προκλητική συμπεριφορά από τους δύο συλληφθέντες για την εμπλοκή τους στην Επαναστατική Αυτοάμυνα κατά τη μεταφορά τους στον εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Χολαργό  Με αλεξίσφαιρα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες, μεταφέρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα.

΄Ένας εκ των συλληφθέντων μόλις αντελήφθη τα τηλεοπτικά συνεργεία κινήθηκε εναντίον τους εκστομίζοντας ύβρεις και επιχειρώντας ταυτόχρονα να τα κλωτσήσει 

Ο 41χρονος που στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του ’18 με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου , ένας 45χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η γιάφκα , καθώς και μια 39χρονη η οποία φέρεται να είναι η σύντροφος του 46χρονου που καταζητείται, είναι οι τρεις συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Η πρώτη γιάφκα

Βρέθηκε στην Κυψέλη η πρώτη γιάφκα της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία δέχθηκε καίριο πλήγμα από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, που εξελίσσεται από το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου.

Από τη γιάφκα αυτή τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν τον οπλισμό στο διαμέρισμα του Χολαργού, που ερευνήθηκε από τις διωκτικές αρχές.

Μάλιστα το σπίτι – γιάφκα στην Κυψέλη φέρεται να νοίκιασε ο 46χρονος που αναζητείται. Η μεταφορά του οπλισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να έγινε μετά τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ ενώ τα μέλη της οργάνωσης καθάρισαν τον χώρο με χλωρίνη, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη.

Η ληστεία που οδήγησε στην οργάνωση

Από ληστεία στον Χολαργό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική και στο «ξήλωμα» της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Εκεί είχε τραυματιστεί ελαφρά ο ένας από τους ληστές ο οποίος και αναζητείται. Το άτομο αυτό είναι γνωστός αντιεξουσιαστής, βασικός διαχειριστής της κατάληψης Gare στα Εξάρχεια, ενώ είχε εξεταστεί και η συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», χωρίς όμως να έχει αποδειχτεί.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε μετά από ληστεία πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό 17 Νοέμβρη στον Χολαργό το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 2019, όταν δύο άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα (είχε κλαπεί από την Πεύκη) εισέβαλαν στο πρακτορείο, έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό και φεύγοντας εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, αφού προηγουμένως καθάρισαν τα ίχνη τους με χλωρίνη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» να ετοίμαζαν νέο χτύπημα και γι αυτό προσπαθούν μετά από αξιοποίηση στοιχείων να ταυτοποιήσουν τον πιθανό στόχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo