ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή διαβιβάζεται η κατάθεση Πικραμμένου - Κατονομάζει πολιτικό πρόσωπο

Κατερίνα Μάνθου 08-11-2019 15:56 Τελευταία ενημέρωση: 08-11-2019 16:05
Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή διαβιβάζεται η κατάθεση Πικραμμένου - Κατονομάζει πολιτικό πρόσωπο
Η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, λόγω της ιδιότητας, του κύρους και της διαδρομής του στο χώρο της δικαιοσύνης, εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα

Συγκεκριμένο πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη χθεσινή κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παν. Πικραμμένος.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, η κατάθεσή του διαβιβάζεται σήμερα αμελλητί στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πικραμμένος, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε χθες ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος διερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Η κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, λόγω της ιδιότητας, του κύρους και της διαδρομής του στο χώρο της δικαιοσύνης , εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη της υπόθεσης τόσο στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης όσο και στο πεδίο της Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, όταν η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, με βάση μόνο τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Ωστόσο, αργότερα, ο φάκελος που αφορούσε στον κ. Πικραμμένο τέθηκε στο αρχείο από την επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , καθώς δεν προέκυψε κάποια ένδειξη ή στοιχείο για τέλεση αξιόποινης πράξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo