ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ( Εικόνες + Βίντεο)

Μιχάλης Τεζάρης 08-11-2019 13:16 Τελευταία ενημέρωση: 08-11-2019 15:16
closevideo
Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ( Εικόνες + Βίντεο)
Παρέμβαση της αναρχικής ομάδας στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας

Επίθεση με  μπογιές στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε σήμερα  ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτιρίου και έριξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα του γραφείου της υπουργού.   Η παρέμβαση αυτή του Ρουβίκωνα έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας  για την κατάργηση των νέων τμημάτων των ΑΕΙ αλλά και συνολικά για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. 

«Η Νίκη Κεραμέως σε αυτή τη λογική της καταστολής ως εναρκτήριο λάκτισμα κατήργησε νομικά το άσυλο μες στο καλοκαίρι που μας πέρασε, στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τους αγωνιζόμενους φοιτητές, οι οποίοι στηρίζουν την ελευθερία έκφρασης , συλλογικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης ενάντια στο κράτος. Στο πλαίσιο αυτο, απειλούνται στέκια και καταλήψεις που ήταν προμετωπίδα αντίστασης στους πανεπιστημιακούς χώρους», σημειώνει η αναρχική ομάδα και προσθέτει: «Η αναδιάρθρωση αυτή συνεχίστηκε σε αυτή τη βάση με μια σειρά από εξαγγελίες οι οποίες δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στην ήδη αυξανόμενη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εκπαίδευση αρίστων, καριεριστών, ενώ παράλληλα περνάει τη λογική ότι ο εργάτης πρέπει να είναι πειθήνιος και υπάκουος στο αφεντικό του».

Κεραμέως: Καταδικαστέα κάθε απόπειρα τρομοκράτησης 

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.  «Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Πέτσας: Θρασύδειλοι τραμπούκοι

Θρασύδειλους τραμπούκους χαρακτηρίζει αυτούς που βανδάλισαν σήμερα το πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων Πανεπιστημίων». «Όπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την φασιστική ενέργεια» καταλήγει ο κ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo