Τα παιδιά έσπαγαν τα τζάμια στο σχολείο και οι γονείς τα…πλήρωναν!

Newsroom L&O 07-11-2019 18:12
Τα παιδιά έσπαγαν τα τζάμια στο σχολείο και οι γονείς τα…πλήρωναν!
Τα παιδιά, που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, προέβησαν σε βανδαλισμό, σπάζοντας 20 τζάμια
Οι γονείς πλήρωσαν τα …σπασμένα των παιδιών τους στο Αγρίνιο. Μία ομάδα μαθητών δημοτικού την περασμένη χρονιά είχαν σπάσει 20 τζάμια στο σχολείο τους. Προκειμένου η υπόθεση να μη φτάσει σε δίκη, οι γονείς των μαθητών ανέλαβαν να πληρώσουν για τις ζημιές.

Το ζήτημα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου.
Ειδικότερα, προς συζήτηση τέθηκε η απόφαση να υπάρξει ή όχι εξωδικαστικός συμβιβασμός με γονείς μαθητών, οι οποίοι είχαν σπάσει τα τζάμια σχολείου στο Αγρίνιο τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με πληροφορίες από το agrinionews.gr

Τα παιδιά, που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο, προέβησαν σε βανδαλισμό, σπάζοντας 20 τζάμια, και τη ζημιά κλήθηκε να αποκαταστήσει ο δήμος Αγρινίου, μετά από αίτημα που έκανε προς την Τεχνική του Υπηρεσία η διεύθυνση του σχολείου. Ο λογαριασμός ανήλθε στα 224,50 ευρώ, ενώ παράλληλα έτρεχαν και ένδικες απαιτήσεις του δήμου Αγρινίου προς τους γονείς.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι οι ίδιοι οι γονείς των τριών παιδιών, που αποδείχθηκε ότι είχαν σπάσει τα τζάμια του σχολείου, ζήτησαν να πληρώσουν τα έξοδα και να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός με τον δήμο.  Η Οικονομική Επιτροπή, λοιπόν, δέχθηκε ότι είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει σε αυτή την διαδικασία, να πληρώσουν οι γονείς και να μην πάει σε δίκη η υπόθεση, με το σκεπτικό ότι και ο δήμος δεν επιβαρύνεται με δικαστικά έξοδα, αλλά και το ίδιο το δικαστικό σύστημα της περιοχής αποφορτίζεται.
Ο νόμος δίνει στην Οικονομική Επιτροπή το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιους συμβιβασμούς μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo