• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έλληνες τραπεζίτες στο Reuters: Υποκινούμενο «show» η επιδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

lawandorder.gr 07-11-2019 17:05
Έλληνες τραπεζίτες στο Reuters:  Υποκινούμενο «show» η επιδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες
Εκτενές δημοσίευμα του Reuters για την επιδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση της εφόδου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και την Attica Bank για τις χρεώσεις.  Η έρευνα ξεκίνησε ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες τράπεζες της χώρας με ελεγκτές που απεστάλησαν στα κεντρικά γραφεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε μια άνευ προηγουμένου επιδρομή, ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο Reuters, που δίνει έκταση στο θέμα.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν «επιδρομή» στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, της Alpha Bank, της Attica Bank. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο σε σχετική ερώτηση του Reuters. H Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο οι τράπεζες λειτούργησαν με πρακτικές καρτέλ σε χρεώσεις που επιβάλλονται για τραπεζικές συναλλαγές, ανέφεραν τραπεζικές πηγές.
«Μας κυνηγούν για τις χρεώσεις» είπε ένας τραπεζίτης στο Reuters. «Δεν μας επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τις εγκαταστάσεις (σ.σ. κεντρικά τραπεζών) και αντιγράφουν τους σκληρούς δίσκους όλων των υπολογιστών. Αλλά δεν έχουμε τίποτα να ανησυχούμε», συνέχισε η ίδια πηγή.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζητήσει τις χρεώσεις με τις τράπεζες τον περασμένο μήνα και τους προέτρεψε να ανακαλέσουν αυξήσεις στις χρεώσεις που είχαν ανακοινώσει για μια σειρά υπηρεσιών», δήλωσαν τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι.  «Ήταν μια ταυτόχρονη επιδρομή από την αρχή ανταγωνισμού για τον έλεγχο των χρεώσεων στις πιστωτικές κάρτες, στα ΑΤΜ κ.λπ., εξετάζοντας εάν υπήρξε συνεργασία μεταξύ διαφορετικών τραπεζών για την επιβολή τους», ανέφερε ένας άλλος ανώτερος τραπεζίτης.
Δύο άλλοι Έλληνες τραπεζίτες είπαν στο Reuters, πως πρόκειται για μία απόφαση, που υποκινείται από πολιτικά κίνητρα και τη χαρακτήρισαν «show».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo