Φόβοι για τη ζωή του 20χρονου ναυτικού, που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο – Ώρες αγωνίας για την οικογένειά του

Newsroom L&O 07-11-2019 13:50
Φόβοι για τη ζωή του 20χρονου ναυτικού, που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο – Ώρες αγωνίας για την οικογένειά του
Σε απελπισία η οικογένεια του ναυτικού, μη μπορώντας να πιστέψει πως έγινε η απαγωγή

Ώρες και μέρες αγωνίας για την οικογένεια του 20χρονου ναυτικού Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής από πειρατές μαζί με άλλα τρία μέλη του ελληνόκτητου πλοίου «Elka Aristotle» στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου. 

Η οικογένεια του 20χρονου από το Μεσολόγγι ζει με την ελπίδα, πως ο Δημήτρης θα είναι ξανά σύντομα κοντά τους αλλά παράλληλα υπάρχει και ο φόβος, καθώς έχουν περάσει τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς κάποιο νέο ενώ ο νεαρός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, που απαιτεί καθημερινή φαρμακευτική αγωγή.Μάλιστα απαιτείται η λήψη τριών χαπιών ημερησίως.

Ο νεαρός ναυτικός είναι σήμερα στα χέρια των πειρατών και οι γονείς του βρίσκονται απελπισία, μη μπορώντας να πιστέψουν πώς οι δράστες κατάφεραν να απαγάγουν τα τέσσερα νεαρά μέλη του πληρώματος από το πλοίο.

«Το άγχος που αισθανόμαστε για την ασφάλεια του παιδιού μας δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Πώς είναι δυνατόν να φτάσουν στο δωμάτιο των νέων ναυτικών και να τους συλλάβουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φρουρούς. Πώς μπορεί να πήραν το παιδί μας;» διερωτάται ο πατέρας του Δημήτρη.«Την Πέμπτη μας πήρε και ήταν μια χαρά, μιλάγαμε στο Skype, τον βλέπαμε και μας έβλεπε. Το παιδί είναι στη σχολή. Είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας. Του εμπορικού ναυτικού. Κρατική σχολή. Παίρνουνε την ευθύνη πάνω τους και πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλή κατάληξη», συνέχισε.

Ο 20χρονος, που μεγάλωσε στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη σχολή Εμπορικού Ναυτικού, ήταν δόκιμος στο ελληνικό πλοίο Elka Aristotle, το οποίο δέχθηκε την πειρατική επίθεση.

Το αισιόδοξο στην υπόθεση είναι, πως σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους από τη Δυτική Αφρική συνήθως πως οι επιθέσεις αυτές είναι αναίμακτες, καθώς οι πειρατές ενδιαφέρονται μόνο για λύτρα και το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την ημέρα της απαγωγής δεν θεωρείται ακόμη μεγάλο.  Σπάνια τέτοιες υποθέσεις καταλήγουν να έχουν αιματηρό τέλος και μόνο εάν σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Μπόκο Χαράμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo