• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για την αποφυλάκιση κρατουμένων με βραχιολάκι

lawandorder.gr 03-11-2019 12:30 Τελευταία ενημέρωση: 03-11-2019 12:31
Ποινικός Κώδικας: Τι προβλέπει για την αποφυλάκιση κρατουμένων με βραχιολάκι
Αυστηροποίηση της νομοθεσίας και σε ό,τι αφορά και στην αποφυλάκιση κρατουμένων με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση προβλέπουν οι τροποποιήσεις που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συνέστησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Αυστηροποίηση της νομοθεσίας και σε ό,τι αφορά και στην αποφυλάκιση κρατουμένων με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση - το γνωστό «βραχιολάκι» -προβλέπουν οι τροποποιήσεις που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συνέστησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου του Ποινικού Κώδικα που κατάθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης, δικαίωμα να ζητήσουν την αποφυλάκιση τους με βραχιολάκι θα έχουν πλέον οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει 22 χρόνια από την ποινή που τους έχει επιβληθεί, και όχι 17 όπως προβλέπεται σήμερα.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις ευεργετικού υπολογισμού της ποινής το όριο για αποφυλάκιση με βραχιολάκι αυξάνεται από τα 16 έτη που είναι σήμερα στα 20.

Χαρακτηριστικά, στο σχετικό νόμου με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα αναφέρονται τα εξής: «7. Η διάταξη του άρθρου 110Α παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής: 2. Στην περίπτωση που συντρέχουν σωρευτικά περισσότερες ποινές, ο καταδικασθείς πρέπει να έχει εκτίσει το άθροισμα των τμημάτων των ποινών που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να απολυθεί, αν έχει εκτίσει είκοσι δύο έτη, ακόμη και όταν το παραπάνω άθροισμα υπερβαίνει το όριο αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo