Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής

Κατερίνα Μάνθου 01-11-2019 16:37 Τελευταία ενημέρωση: 05-11-2019 13:29
Απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των Μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής
Ζητούσαν να ακυρωθούν αποφάσεις για αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές που είχαν καταθέσει οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής ζητώντας να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργού Παιδείας, με τις οποίες διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων, λόγω παρελεύσεως του ορίου ηλικίας (67ο έτος).

Στις υπ' αριθμ. 2100/2019 και 2101/2019 αποφάσεις που εξέδωσε για το θέμα αυτό η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρεται ότι το 67ο έτος της ηλικίας που τίθεται από τη σχετική νομοθεσία ως όριο εξόδου από την υπηρεσία «εντάσσεται στο γενικό καθεστώς αποχωρήσεως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση ορισμένου ορίου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και αντιστοιχεί, άλλωστε, προς το κατ’ άρθρο 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος όριο ηλικίας υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών και δη των ανωτάτων».

Ακόμη, με τις ίδιες αποφάσεις απορρίφθηκαν όλοι οι νομικοί ισχυρισμοί που προέβαλλαν οι προσφεύγοντες μεταξύ άλλων για παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θρησκευτικής ελευθερίας , της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και για παραβίαση των άρθρων 9 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo