ΣτΕ: Άκυρη η οικοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη

Κατερίνα Μάνθου 01-11-2019 15:14 Τελευταία ενημέρωση: 01-11-2019 16:39
ΣτΕ: Άκυρη η οικοδομική άδεια για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη
H ολομέλεια με την απόφασή της (2103/19) δικαίωσε 14 κατοίκους της περιοχής που ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρώσει την επίμαχη άδεια


Στην ακύρωση, για τυπικούς λόγους, της προέγκρισης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή του Μακρυγιάννη προχώρησε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, η ολομέλεια με την απόφασή της (2103/19) δικαίωσε 14 κατοίκους της περιοχής που ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρώσει την επίμαχη άδεια, η οποία είχε προεγκριθεί από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Η άδεια αφορούσε στην ανέγερση ξενοδοχείου εννέα ορόφων με τρία υπόγεια και δώμα, καθώς και την επισκευή διώροφου διατηρητέου κτιρίου στην συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου, στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Η ολομέλεια του ΣτΕ, έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση των προσφευγόντων και ακύρωσε την σχετική προέγκριση οικοδομικής άδειας. Ο

ι λόγοι ακύρωσής της είναι τυπικοί, καθώς πριν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας είχε χορηγηθεί έγκριση του υπουργού Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. Αργότερα, όμως, η έγκριση αυτή ανακλήθηκε, μετά νεώτερη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ., για λόγους νομιμότητας.

Έτσι, τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ ακύρωσαν την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, καθώς «απώλεσε το νόμιμο έρεισμά της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo