• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κόντρα στη Βουλή - Μητσοτάκης: Μία φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης - Τσίπρας: Θα αναιρέσετε

lawandorder.gr 31-10-2019 21:05
Κόντρα στη Βουλή - Μητσοτάκης: Μία φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης - Τσίπρας: Θα αναιρέσετε
Είχε προηγηθεί επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Πιθανώς στην πλέον σφοδρή μετεκλογική κόντρα εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες.

«Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης» σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι συστηματική διαστρεβλώνει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα που υποστήριξε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είπε ότι οι αυξημένες περιπολίες στο Αιγαίο προκαλούν ατυχήματα.

«Καταθέστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά είπατε για μια ακόμα φορά ψέματα. Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα. Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά μου δίνετε την ευκαιρία να το κάνω αντέδρασε ο πρωθυπουργός.

«Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Πέτσας και είτε θα βγείτε δημόσια και θα αναιρέσετε τα περί ψεμάτων ή θα στείλετε τον κ. Πέτσα στο σπίτι του. Σταματήστε την καραμέλα» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας. 

Η σύγκρουση επεκτάθηκε και σε ζητήματα πατριωτισμού καθώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίχθηκε ότι η σημερινή κυβέρνηση εγκαταλείπει πάγιες εθνικές θέσεις έναντι της Τουρκίας για να καλοπιάσει την γείτονα αναφορικά με το μεταναστευτικό.

«Ουδέν αναληθέστερο αυτό που είπατε ότι επιχειρούμε εκπτώσεις σε εθνικά ζητήματα για να πείσουμε την Τουρκία να ελαττώσει τους ροές. Σταματήστε επιτέλους να διαστρεβλώνετε την αλήθεια» επέστρεψε το γάντι ο κ. Μητσοτάκης για να υπενθυμίσει «Η Ελλάδα κινδύνευσε να βρεθεί στην λάθος πλευρά της ιστορίας με δική σας υπαιτιότητα. Αν βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας είναι γιατί η δική μας παράταξη έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον να σωθεί η χώρα όταν εσείς χωρίς πλειοψηφία φέρατε την συμφωνία. Ας είστε πιο προσεκτικός όταν κάνετε μεγαλόστομες εξαγγελίες.

Ήταν οι μέρες που εξαπατήσατε τους πολιτικούς αρχηγούς που είπατε ότι δεν φέρνετε την συμφωνία για να πάτε σε εκλογές και πήγατε μια εβδομάδα μετά. Η δική μας παράταξη έχει το θάρρος να βλέπει το εθνικό πάνω από το κομματικό. Ειδικά από εσάς προσωπικά που παίξατε την τύχη της χώρας κορώνα γράμματα μαθήματα δεν δεχόμαστε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo