Κέρδη 5.000.000 ευρώ ανέμενε το κύκλωμα της κοκαΐνης που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ (Εικόνες)

lawandorder.gr 31-10-2019 16:47 Τελευταία ενημέρωση: 31-10-2019 16:55
  • image-0
  • image-1
  • image-2
  • image-3
  • image-4
Πώς δρούσε η σπείρα

Πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 828.000 ευρώ και η αποδόμηση ενός επαγγελματικά οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας σημαντικότατης επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Το καίριο πλήγμα στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.

Από τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, αλλά και την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της συμμορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο Αλβανοί και ένας Κροάτης.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo