Ν. Χαρδαλιάς: Το μήνυμα απ' το «112» θα φτάνει στους πολίτες για κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες (βίντεο)

lawandorder.gr 31-10-2019 16:38 Τελευταία ενημέρωση: 31-10-2019 16:42
closevideo
Ν. Χαρδαλιάς: Το μήνυμα απ' το «112» θα φτάνει στους πολίτες για κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες (βίντεο)
«Θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τα λειτουργικά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "112"»

Για τη σημαντικότητα του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», ο οποίος στο τέλος του 2019 θα είναι σε πλήρη λειτουργία, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του LawandOrder ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο περιθώριο ημερίδας που διοργανώθηκε σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε στο L&O ότι το “112” «είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στην ασφάλεια των πολιτών. Το μήνυμα από το “112” να μην περιμένουν οι πολίτες ότι θα το λαμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι στα κινητά τους. Αλλά όταν θα 'ρχεται το μήνυμα από το “112” θα ξέρουν ότι θα είναι μια κρίσιμη κατάσταση, στην οποία θα πρέπει να εναρμονιστούν και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες, για να αποφύγουμε απώλειες είτε σε ζωές, είτε σε περιουσίες, είτε στο περιβάλλον».

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα ενημερωθούν και κυρίως θα εξοικειωθούν με τη νέα υπηρεσία προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τα λειτουργικά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "112", ώστε όλος ο κόσμος να κατεβάσει την εφαρμογή. Προφανώς αλλάζουν κάποια δεδομένα, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε, γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ, τα προβλήματα τα βλέπουμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθένας να προστατεύσει τη ζωή του».

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν ο μείζον στόχος της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όπως έχει τεθεί από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ., πετυχαίνεται ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «τα στοιχήματα κερδίζονται σε σχέση με τ' αποτελέσματα. Με αίσθημα ευθύνης εργαζόμαστε πυρετωδώς με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κάθε μέρα κρινόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτούς τους πρώτους μήνες αλλάξαμε το δόγμα προσέγγισής μας στη διαχείριση των κρίσεων και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμα και είμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολιτών, την περιουσία τους και το φυσικό περιβάλλον. Η Πολιτική Προστασία δεν είναι βάρδια, είναι στοίχημα ευθύνης, στοίχημα ζωής για όλους όσοι ασχολούμαστε καθημερινά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo