• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απογοητευμένοι από την απόφαση της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία

lawandorder.gr 30-10-2019 09:30
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απογοητευμένοι από την απόφαση της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία
Στο πλευρό του Ζόραν Ζάεφ οι ΗΠΑ

ην απογοήτευση του για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνώρισε τις έντονες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ περί παγώματος μέρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδει ο Αnt1, σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τις δηλώσεις Ζάεφ ότι δηλαδή συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών συνδέονται με το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αποκλειστική γραπτή του δήλωση ανέφερε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή. Και εμείς είμαστε απογοητευμένοι που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν αναγνώρισε τις πολύ έντονες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας και να συμφωνήσει ώστε να ξεκινήσουν αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις προσχώρησης.

Ελπίζουμε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα καταλήξουν σε συναίνεση για μια θετική απόφαση πολύ πριν από τη διάσκεψη κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων τον προσεχή Μάιο, η οποία θα στηρίξει περαιτέρω την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Διαβάστε επίσης:

Ζάεφ: Σε κίνδυνο η Συμφωνία των Πρεσπών, μέρος της θα παγώσει (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo