Αλκ. Στεφανής: «Ελλάδα και Κύπρος θα αγωνίζονται για την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου»

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 29-10-2019 12:54 Τελευταία ενημέρωση: 29-10-2019 12:54
Αλκ. Στεφανής: «Ελλάδα και Κύπρος θα αγωνίζονται για την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου»
Η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις

Την από κοινού συνέχιση του αγώνα Ελλάδος και Κύπρου με τελικό στόχο την επίτευξη του εθνικού στόχου αμφοτέρων των χωρών, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική επανένωση του νησιού, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά το πέρας της των εκδηλώσεων στη Λευκωσία για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ και της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις οποίες παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση.

«Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε απόλυτο συντονισμό, για την επίτευξη του κύριου εθνικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την ειρηνική απελευθέρωση και επανένωση της Μεγαλονήσου. Από την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, απαλλαγμένο από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχή» τόνισε ο ΥΦΕΘΑ.

Και πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο και αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα τις όποιες προκλήσεις. Ουδείς όμως, να υποτιμά την ετοιμότητα και ικανότητά μας να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας, όποτε τούτο απαιτηθεί». 

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Κύπρο για τους εορτασμούς της Εθνικής επετείου, ο ΥΦΕΘΑ παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία που τελέσθηκε  στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, στην οποία παρέστησαν επίσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο επιτετραμμένος σύμβουλος της πρεσβείας της Ελλάδας στη Λευκωσία Ιωάννης Μαλλικούρτης, οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Κύπρου, ο Διοικητής και αντιπροσωπεία αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και πλήθος κόσμου.

Τέλος, ο Έλληνας επίσημος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον επιτετραμμένο σύμβουλο της Ελληνικής Πρεσβείας  στη Λευκωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo