Εξονυχιστικοί έλεγχοι και δρακόντεια μέτρα στην Κακαβιά - Nέες απαγορεύσεις εισόδου σε Έλληνες πολίτες

Ειρήνη Γεωργίου 26-10-2019 10:03 Τελευταία ενημέρωση: 26-10-2019 10:26
Εξονυχιστικοί έλεγχοι και δρακόντεια μέτρα στην Κακαβιά - Nέες απαγορεύσεις εισόδου σε Έλληνες πολίτες
Δρακόντεια μέτρα λαμβάνουν οι Αλβανικές Αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζεται από την Μειονότητα με εκδηλώσεις στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία, στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες. Απαγόρευση εισόδου στον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνο.

Δρακόντεια μέτρα λαμβάνουν οι Αλβανικές Αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς εν όψει της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζεται από την Μειονότητα με εκδηλώσεις στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία, στην Κλεισούρα και τους Βουλιαράτες.

Η Αλβανία θέλει να αποτρέψει την είσοδο ατόμων που είχε χαρακτηρίσει ως «ανεπιθύμητα» πριν από έναν χρόνο και με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της εθνικής επετείου. Παράλληλα και σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Αλβανικά μέσα ενημέρωσης οι αρχές επιθυμούν να σταματήσουν τα σύνορα «Έλληνες εξτρεμιστές».

Ήδη στην περιοχή του Αργυροκάστρου έχουν μεταφερθεί άνδρες της RENEA, της ειδικής δύναμης δηλαδή που διαθέτει η χώρα και έχει ως έδρα της τα Τίρανα. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν στην μειονοτική ζώνη και είναι αυτές που θα έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο στους ελέγχους που θα γίνονται.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, αυξημένα είναι τα μέτρα που λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο για το επόμενο τριήμερο. Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι σχολαστικοί και στην ελληνική πλευρά για όσους θα εισέλθουν στην Αλβανία.

Απαγόρευση εισόδου στον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών

Οι Αλβανοί δείχνουν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους λίγες μόλις ώρες πριν γίνει το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Στήνοντας μπλόκα στην Κακαβιά "βγάζουν" κόκκινες κάρτες σε Έλληνες πολίτες χαρακτηρίζοντας τους non grata για να τους απαγορεύσουν τη είσοδο στην χώρα. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του συλλόγου Βορειοηπειρωτών στον οποίο δόθηκε έγγραφο από τον Αλβανικό συνοριακό σταθμό, το οποίο γράφει πως δεν κατέχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να ταξιδέψει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το himara.gr, o κ. Καραθάνος έφθασε χθες στα Ελληνοαλβανικά σύνορα παρέα με τον βουλευτή της ΝΔ στην Α' Αθήνας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Οι Αλβανικές αρχές άφησαν τον βουλευτή της ΝΔ να περάσει τα σύνορα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μπορεί η Αλβανική Κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες να επιχειρούσε να ρίξει τους τόνους λόγω της επικείμενης συνάντησης Ραμα - Μητσοτάκη όμως όπως φαίνεται για ακόμη μια φορά προβαίνουν σε ενέργειες που δεν προάγουν την φιλία και συνεργασία των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Καραθάνος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: «Το έγγραφο της φωτογραφίας γράφει ότι δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στην Αλβανία γιατί δενείναι εν τάξει τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα. Μετά από μερικές ώρες που πέρασα στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας προσπαθώντας να φτάσω στους Βουλιαράτες για να παραστώ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μου έδωσαν αυτό το έγγραφο και μου απαγόρευσαν να μπω στην Αλβανία. Φυσικά με τα ίδια αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη. Όχι όμως στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας που απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να περάσουν στο έδαφος της με αστείες προφάσεις, επιθυμεί να έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Επίσης επιθυμεί η χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Εν τω μεταξύ επί καθημερινής βάσης τρομοκρατεί με κάθε τρόπο την Ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ας γνωρίζει όμως ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν τρομοκρατούνται και η τρομοκρατία του δε θα περάσει.»
​Μπάμπης Καραθάνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo