Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Καλογήρου στον Άρειο Πάγο

Κατερίνα Μάνθου 24-10-2019 15:15 Τελευταία ενημέρωση: 24-10-2019 15:31
Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Καλογήρου στον Άρειο Πάγο
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, καθώς είναι από τα πρόσωπα που αναφέρει στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση που έδωσε στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου. Η κατάθεση του κ. Καλογήρου, δόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην έρευνα για τη Novartis και τις καταγγελίες ότι αυτή χειραγωγήθηκε από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μετά το πέρας της κατάθεσής του, πάντως, ο κ. Καλογήρου αποχώρησε διακριτικά από τον Άρειο Πάγο, χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, καθώς είναι από τα πρόσωπα που αναφέρει στην κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή ο κ. Καλογήρου είχε δρομολογήσει διάφορες κινήσεις για την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, πλην, όμως, τίποτα δεν προχωρούσε καθώς υπήρχε μια «υπέρτερη αρχή» που τις εμπόδιζε.

Ακόμη, ο κ. Αγγελής είχε αναφέρει πως ο κ. Καλογήρου είχε λάβει μέρος σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ίδιος αλλά και η πρώην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. Στη σύσκεψη αυτή είχε τεθεί το θέμα της επιρροής που ασκούσε ο περιβόητος «Ρασπούτιν» στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς. Μάλιστα, όπως είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.

Επιπλέον, ο κ. Αγγελής έχει υποστηρίξει πως ο κ. Καλογήρου ήταν ενήμερος για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανάκριση για την υπόθεση της Novartis, αλλά και για την προβληματική κατάσταση, που κατά την άποψή του, επικρατούσε στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Πάντως, προ μηνών, ο κ. Καλογήρου είχε αναφέρει σε δήλωσή του πως η μόνη ενημέρωση που είχε από τον κ. Αγγελή ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα». Επίσης, όπως είχε δήλωνε τότε ο κ. Καλογήρου, ο κ. Αγγελής του είχε εκφράσει ακόμη την προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των εισαγγελιών Διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo