• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πυροβολισμός κατά λάθος σε νυχτερινή άσκηση στο πεδίο βολής Νευροκοπίου

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 23-10-2019 11:21 Τελευταία ενημέρωση: 23-10-2019 11:33
Πυροβολισμός κατά λάθος σε νυχτερινή άσκηση στο πεδίο βολής Νευροκοπίου
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα

Είχαν «άγιο» όσοι συμμετείχαν χθες το βράδυ σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μονάδος στο πεδίο βολής Νευροκοπίου, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος της μονάδος στην προσπάθειά του να «δείξει» κάτι στους εκπαιδευόμενους πάτησε εκ λάθους τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε, ευτυχώς προς νεκρό τομέα και επίσης ευτυχώς χωρίς θύματα ή τραυματίες.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η διενέργεια νυχτερινής εκπαιδεύσεως στο προαναφερθέν πεδίο βολής στο Νευροκόπι, από το συγκεκριμένο τάγμα. Γύρο στις 22:00 ανώτατο στέλεχος της Μονάδος επιχείρησε να δείξει «κάτι» στους στρατιώτες και λόγω του σκότους, προφανώς εκ λάθους, πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που κρατούσε τα χέρια του.

Η ξαφνική και εκτός προγράμματος μοναδική αυτή βολή για καλή τύχη πάντων έγινε προς «νεκρό τομέα» και ψηλά και έτσι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή κάτι χειρότερο, αλλά όπως ήταν επόμενο επικράτησε παγωμάρα.

Αμέσως ενημερώθηκαν τα προϊστάμενα κλιμάκια της μονάδος, η οποία ανήκει στο Γ’ Σώμα Στρατού/NRDC-GR, και διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος και να προχωρήσει η υπηρεσία στον καταλογισμό των ευθυνών προς τους υπεύθυνους, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί λίαν συντόμως και να προχωρήσουν μετά οι κάθε είδους ποινές σε όλη την ιεραρχία της Μονάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo