Πόρτο Ράφτη: Κινδύνευσαν σπίτια από πυρκαγιά - Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό

Newsroom L&O 23-10-2019 08:15
Πόρτο Ράφτη: Κινδύνευσαν σπίτια από πυρκαγιά - Προσήχθη ύποπτος για εμπρησμό
Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο

Οι Αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το irafina.gr, έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός ο οποίος κινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο στο Πόρτο Ράφτη αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή που έφτασαν τα 6 μποφόρ δυσχέραιναν την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Η Αστυνομία έκανε προληπτικά εκκένωση του οικισμού από την οδό Λαμίας και πάνω, με χρήση μεγαφώνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ, που ενισχύθηκαν με άλλους 20 πυροσβέστες - 80 στο σύνολο με 31 οχήματα -, καθώς και με μία δεύτερη ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής οι τελευταίες ενισχύσεις στάλθηκαν περισσότερο για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της νύχτας, καθώς ήδη οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο είχαν καταφέρει να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση του πύρινου μετώπου και να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο για τις κατοικίες.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo