Συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Αλκ. Στεφανή για θέματα ΕΜΘ και ΕΠΟΠ

Newsroom L&O 22-10-2019 19:58 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2019 20:00
Συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με Αλκ. Στεφανή για θέματα ΕΜΘ και ΕΠΟΠ
Τι συζητήθηκε, ποιες δεσμεύσεις έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και αντιπροσωπεία Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και «πενταετών» (ΕΠΟΠ) για σημαντικά θέματα που αφορούν τις δύο αυτές ομάδες ένστολων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ, «τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κ. υφυπουργό για τους συναδέλφους προερχομένων του θεσμού των ΕΜΘ ήταν τα ακόλουθα:

 i) Βάσει του ψηφισμένου νόμου  Ν.4609/19 και τις τροποποιήσεις που υιοθετεί στην ιεραρχική και μισθολογική εξέλιξη των Στελεχών και δη των μονίμων εξ εθελοντών στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων κλάδων, τονίσαμε τις αδικίες που ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται με τα Στελέχη της σειράς 1985, που εντός του έτους 2020 αποστρατεύονται, δίχως να έχουν απολαύσει των διατάξεων του ως άνω αναφερόμενου νόμου, καθώς και των υπολοίπων σειρών έως το 1989 που προάγονται στον επόμενο βαθμό.

 ii) Θίξαμε μείζονα θέματα που προκύπτουν από τις εν λόγω ρυθμίσεις και δη  α) την αναδρομική προαγωγή των σειρών 1985 – 1986 -1987 – 1988 – 1989 στον βαθμό Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων κλάδων από την ημερομηνία συμπληρώσεως των τριάντα ετών (5 ως ανθυπασπιστές), ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμπλήρωσης των προβλεπομένων ετών για προαγωγή στο βαθμό του Υπολοχαγού και αντιστοίχων, β) την αναδρομική μεταφορά στη  «Β» μισθολογική κατηγορία των τάξεων 1985 (Β6) – 1986 (Β6) – 1987 (Β6) – 1988 (Β7) – 1989 (Β8), άνευ αναδρομικών οικονομικών αποδοχών και γ) θέματα που αφορούν τα απαιτούμενα προσόντα για τις προαγωγές των προαναφερομένων (σχολεία εκπαίδευσης – χρόνος διοικήσεως).

 iii) Επανήλθαμε στο θέμα των μεταταγέντων ΕΜΘ και συγκεκριμένα για τον συνάδελφο που αποστρατεύεται τέλος του έτους, ζητώντας την παραμονή του στην ενεργό υπηρεσία. Με ιδιαίτερη χαρά, ο κ. υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι έχει δοθεί εντολή να παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία, μέχρι την θετική επίλυση του ζητήματος.

 iv) Κατατέθηκε πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που αφορά στην καταβολή των διπλών εισφορών (2%)

Τα θέματα τα οποία τέθηκαν στον κ. Υφυπουργό για τους συναδέλφους προερχομένων του θεσμού των ΕΠΟΠ ήταν τα ακόλουθα:

 i) Αναδείξαμε το σοβαρό θέμα των ηλικιακών ορίων και την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους σύμφωνα με τον νόμο 445/1974. Ο κ. Υφυπουργός αφουγκράστηκε τον προβληματισμό και δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει ενδελεχώς.

 ii) Αναφερθήκαμε στην βαθμολογική εξέλιξη που έχει συνάφεια με τον αποστρατευτικό βαθμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo