Τουρκικές προκλήσεις χωρίς τέλος: 51 παραβιάσεις και 5 «εικονικές αερομαχίες» στο Αιγαίο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 22-10-2019 18:27
Τουρκικές προκλήσεις χωρίς τέλος: 51 παραβιάσεις και 5 «εικονικές αερομαχίες» στο Αιγαίο
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι Τούρκοι κρατούν το θερμόμετρο των προκλήσεων στο Αιγαίο στα ύψη

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο Αιγαίο, με 51 παραβιάσεις και 5 εμπλοκές, γεγονός που προβληματίζει τους αρμόδιους όχι τόσο για την ποσότητα, όσο για το «πού το πάνε» οι Τούρκοι διατηρώντας για τόσες μέρες, τόσο ψηλά και με τέτοια «ποικιλία προκλήσεων», το θερμόμετρο στα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δόθηκαν προ ολίγου στη δημοσιότητα, σήμερα, 4 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία τα 6 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 51(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Σημειώθηκαν επίσης 5 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, τα οποία σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις σπεύδουν να τα αναχαιτίσουν.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo