20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κάναμε πλάκα» είπε ο Χρ. Παππάς για τις φωτογραφίες με το ναζιστικό χαιρετισμό


    Να αποδομήσει το εις βάρος του κατηγορητήριο επιχείρησε σήμερα κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής της Χρ. Παππάς, στον οποίο έχει αποδοθεί ρόλος καθοδηγητή και υπαρχηγού. Ο πρώην βουλευτής, κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, υποστήριξε και εκείνος πως η δίωξή του είναι «πολιτική» και πως κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εξελέγη βουλευτής!
    «Έτυχε να εκλεγώ και για αυτό κατηγορούμαι. Η δίωξη είναι πολιτική. Σε όλη την ενεργό συμμετοχής μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο» ανέφερε ο Χρ. Παππάς κατά την έναρξη της απολογίας του για να προσθέσει: «Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ότι είναι ανέντιμο».
    Μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ποια άτομα την διέπραξαν. Αφού την καταδίκασε «ως άνθρωπος και ως πιστός» δήλωσε ότι ο ίδιος είναι κατά της βίας και πως πιστεύει πως «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα.
    Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ίδιο με το γιο του να χαιρετούν ναζιστικά, ο κατηγορούμενος είπε ότι «πλάκα κάναμε». Σε άλλες δε ερωτήσεις της έδρας και για κείμενα που κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».
    Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…
    Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…
    Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξα. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.
    Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που σας απεικονίζει με το γιο σας, μικρό παιδί…
    Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ