Αποκλειστική δήλωση Μοσκοβισί στο L&O: «Θα βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό»

Μαργαρίτα Αργυροπούλου 22-10-2019 15:28 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2019 15:31
Αποκλειστική δήλωση Μοσκοβισί στο L&O: «Θα βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό»
ΑΠΟΣΤΟΛΗ L&O στο Στρασβούργο

Με το μεταναστευτικό-προσφυγικό να βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε έξαρση και να αποτελεί μείζον ζήτημα για τη χώρα μας, η στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, είναι καθοριστικής σημασίας, με την Ε.Ε. να μην μπορεί ακόμα μέχρι σήμερα να συγκροτήσει μια ενιαία και κυρίως αποτελεσματική και δίκαιη πολιτική για το θέμα.

Η κυβέρνηση μπορεί να εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, η οποία για μια ακόμα φορά ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό, ωστόσο, παραμένει ζητούμενο οι όποιες δηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης να μην παραμένουν στο επίπεδο μιας απλής εκφώνησης, όσο θετική κι αν είναι.

Η απεσταλμένη του LawandOrder στο Στρασβούργο, Μαργαρίτα Αργυροπούλου, συνάντησε στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου του απερχόμενο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σε αποκλειστική δήλωσή του στο L&O τόνισε ότι «είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό» και εκτίμησε ότι «η Ε.Ε. θα κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της Ελλάδας, ο κ. Μοσκοβισί, σημείωσε ότι «βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Προφανώς και είναι θετική η (διαχρονική) αισιοδοξία  του Πιερ Μοσκοβισί, ωστόσο, είναι κρίσιμο η... αισιοδοξία κάποτε να «πατάει» και σε συγκεκριμένες πολιτικές από την πλευρά της Ε.Ε., τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος του L&O Μαργαρίτα Αργυροπούλου (αριστερά) με τον Πιερ Μοσκοβισί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo