19.3 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Μπούκουρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Στο κόμμα έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου»


    Πιστός στην γραμμή που ακολούθησαν και άλλοι συγκατηγορούμενοι του, ότι δηλαδή η δίωξη τους ήταν πολιτική «με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά», έμεινε σήμερα κατά την απολογία στου δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας. «Στην Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου» είπε, ωστόσο, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή από τον Μάρτιο του 2014.
    Κατά την απολογία του ο Ευστ. Μπούρκουρας δήλωσε ότι ουδέποτε ο ίδιος έγινε γνώστης οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας από τη Χρυσή Αυγή και υποστήριξε ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από αυτή διότι «ήταν ξένο σώμα». Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τόνισε πως την επόμενη ημέρα υπήρχε μια μεγάλη αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Μιλώντας για την άσκηση δίωξης σε βάρος του και την παραπομπή του σε δίκη, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, είπε: «Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής».
    Αναφορικά με την παρουσία του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο Ευστ. Μπούκουρας υποστήριξε πως η σχέση του με τα στελέχη της και τα μέλη της ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή.
    Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος ήταν υποστηρικτής και όχι μέλος και ανέφερε πως μοναδικός στόχος του ήταν να πάρει προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. «Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική» είπε.
    Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;
    Κατηγορούμενος: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος…Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. Το κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο….
    Μάλιστα, έδωσε και μια άλλη …διάσταση στους λόγους συμμετοχής του στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως την περίοδο εκείνη έζησε την δεύτερη ευκαιρία του. «Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία» ανέφερε για να συνεχίσει: «Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Προεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας».
    Πλέον η επόμενη απολογία που αναμένεται στο δικαστήριο θα είναι αυτή του Χρήστου Παππά.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ