Συμμετοχή του Α/ΓΕΝ στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος της Βενετίας

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-10-2019 19:47
  • image-0
  • image-1
  • image-2
  • image-3
Ο Αρχηγός ΓΕΝ ήταν ομιλητής στην 1η θεματική ενότητα με τίτλο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας: Από το Μοντέγκο Μπέι σε ένα νέο μοντέλο; Ο αντίκτυπος στα ναυτικά και άλλα»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Περιφερειακού Συμποσίου Θαλάσσιας Ισχύος («Regional Seapower Symposium»/RSS-2019), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία, και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος Συμποσίου, που διεξήχθη το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ ήταν ομιλητής στην 1η θεματική ενότητα με τίτλο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας: Από το Μοντέγκο Μπέι σε ένα νέο μοντέλο; Ο αντίκτυπος στα ναυτικά και άλλα» («The International law of the sea: From Montego Bay to a new model? The impact on Navies and others»), με προεδρεύουσα χώρα την Αίγυπτο.

Στην τοποθέτησή του ο Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, συμφώνως με το ΓΕΝ, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και στον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών συνεργασιών και πρωτοβουλιών. 

Ο Έλληνας Αρχηγός κατά την παραμονή του στη Βενετία είχε προγραμματισμένες συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Σιγκαπούρης, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των εργασιών του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνάντηση των Αρχηγών Ναυτικού (CHONs) των κρατών-μελών της Αδριατικής και Ιόνιας Πρωτοβουλίας (ADRION) και της Πρωτοβουλίας «European Carrier Group Interoperability Initiative» (ECGII), με κύριο θέμα το μέλλον των πρωτοβουλιών και τις ευκαιρίες για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας τους.

Τέλος, στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοικήσεως Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, Ναύαρχο James G. Foggo III USN και τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Allied Maritime Command – MARCOM) Βρετανό Αντιναύαρχο Keith Blount CB OBE, RN με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo