• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων σήμερα στο Αιγαίο με 45 παραβιάσεις

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-10-2019 19:19 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2019 19:20
Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων σήμερα στο Αιγαίο με 45 παραβιάσεις
Σημειώθηκαν, επίσης, δύο «εικονικές αερομαχίες»

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων σε πολλά «μέτωπα» σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο με παραβάσεις, παραβιάσεις μία υπέρπτηση με… UAV πάνω από τη Ρω, έκδοση παράνομων NAVTEX και NOTAM, για τις οποίες σας έχουμε ενημερώσει σχετικώς προηγουμένως).

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δόθηκαν προ ολίγου στη δημοσιότητα, σήμερα, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών εκ των οποίων 2 «τετράδες» F-16 και ένα «ζευγάρι» επίσης μαχητικών F-16, καθώς και τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη, εκ των οποίων 2 ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος και άλλα 2 UAV, συνολικώς 14 αεροσκάφη, από τα οποία 2 εκ των μαχητικών ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 45(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Οι 33 από τις παραβιάσεις του ΕΕΧ σημειώθηκαν από τα CN-235 και οι υπόλοιπες 11 από τα μαχητικά. 

Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε  στις 15:12, τούρκικο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV), πάνω από τη νήσο Ρω, πετώντας στα 20.000 πόδια.

Σημειώθηκαν, επίσης, δύο «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, τα οποία σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις σπεύδουν να τα αναχαιτίσουν.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo