• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα πρόκληση: Τουρκικό UAV (drone) πέταξε πάνω από τη Ρω - Νέες παράνομες NAVTEX και NOTAM

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-10-2019 17:22 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2019 17:44
Νέα πρόκληση: Τουρκικό UAV (drone) πέταξε πάνω από τη Ρω - Νέες παράνομες NAVTEX και NOTAM
Σήμερα, στις 15:12, εντοπίστηκε ένα τουρκικό UAV να πετά πάνω από τη Ρω στα 20.000 πόδια

Τουρκική πρόκληση με την επιχειρησιακή χρησιμοποίηση ενός Μη  επανδρωμένου Αεροχήματος (UAV) νωρίς το απόγευμα, και μάλιστα με πτήση του πάνω από την ακριτική νησίδα της Ρω, του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελορίζου). 

Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα στις 15:12, εντοπίστηκε ένα τουρκικό UAV να πετά πάνω από τη Ρω στα 20.000 πόδια. Το τουρκικό UAV αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε κανονικώς και συμφώνως με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ. 

Προηγουμένως ,σήμερα στο Αιγαίο, οι Ναυτικές Δυνάμεις της Τουρκίας, συμφώνως με παράνομη «εξαγγελία προς ναυτιλομένους» (NAVTEX) του σταθμού της Σμύρνης, ο οποίος δεν έχει καμιά δικαιοδοσία παρόμοιων ενεργειών εντός του FIR Αθηνών, θα έστελναν σήμερα πολεμικό πλοίο να ρυμουλκήσει υποβρύχια συσκευή μεταξύ Χίου, Σάμου και Ικαρίας. Κάτι που δεν παρατηρήθηκε να συμβαίνει τελικώς. 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με άλλη ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δέσμευσε περιοχή, μέρος της οποίας πέφτει εντός του FIR Αθηνών, στην περιοχή μεταξύ Μεγίστης και Ρόδου για τη διενέργεια αεροπορικής ασκήσεως στις 26 Οκτωβρίου 2019, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo