Άσκηση της επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών 1 παρακολούθησε ο Γ. Πλακιωτάκης

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 18-10-2019 22:24
  • image-0
  • image-1
  • image-2
Ο υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και τις δυνατότητες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών

Επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών 1 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς παρακολούθησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στο πεδίο βολής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΚΕΒΟΠ), συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι αρμόδιοι της Μονάδος είχαν προετοιμάσει άσκηση με παρουσίαση πέντε διαφορετικών σεναρίων. Εξ αυτών, τα δύο αφορούσαν τις μεθόδους εισόδου και εξολοθρεύσεως απειλής μέσα σε σπίτια, ενώ τα άλλα τρία εμπλοκή με πυρά σε αυτοκινητοπομπή.

Μετά το τέλος της επιδείξεως ο υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες και τις δυνατότητες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, επισημαίνοντας ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές του η περαιτέρω ενίσχυσή του, τόσο σε μέσα όσο και σε εξοπλισμό, ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επιχειρησιακή του δυνατότητα. 

Τέλος, συμφώνως με το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ο υπουργός «εκ μέρους της πολιτείας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, τους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο το οποίο προσφέρουν καθημερινά για την προστασία του Έλληνα πολίτη», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo