Δίκη Χρυσής Αυγής: Ν. Μίχος: Το «κόμμα ήταν οικογενειακό... έβαζαν για δουλειά ανίψια και οικογένεια»

Newsroom L&O 18-10-2019 16:08
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ν. Μίχος: Το «κόμμα ήταν οικογενειακό... έβαζαν για δουλειά ανίψια και οικογένεια»
Η συνέχεια της απολογίας του κατηγορούμενου πρώην βουλευτή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

«Οικογενειακό κόμμα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή συνεχίζοντας την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής Ν. Μίχος. «Όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα έτσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν ανίψια και οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά για να αφήσει στη συνέχεια αιχμές για τη διαχείριση των οικονομικών της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής Οργάνωσης στην Εύβοια, ωστόσο, όπως, είπε από το 2013 μέχρι το 2015 δεν υπήρξε κανένας έλεγχος. «Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές, τα πράγματα είχαν αλλάξει. Ζήτησα να μου πουν που είχαν πάει τα λεφτά. Ακόμη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Ν. Μίχος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή «αρχηγικό κόμμα» στο οποίο «υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα». Μίλησε μάλιστα για «ιεραρχική δομή» στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός, μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τέλος τα μέλη.

«Υπήρχαν μέλη και καταστάσεις. Κάθε Τοπική λειτουργούσε αυτόνομα» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον... Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός...Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο... Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση, ήμασταν νόμιμο κόμμα... Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική». 

Εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης είπε ότι για να είναι κάποιος μέλος έπρεπε να είχε εγγραφή προ του 2009 και να ήταν ενεργός. Τα μέλη της Τοπικής Νίκαιας για παράδειγμα θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω. Εγώ από την Τοπική μου έστελνα λίστα στα κεντρικά για το ποιά άτομα ήταν μέλη και ποια υποστηρικτές.

Τέλος, επανερχόμενος στη δολοφονία Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής υποστήριξε πως δεν μπορεί να ξέρει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς διέπραξε το έγκλημα. Απαντώντας δε σε ερώτηση ανέφερε ότι ουδέποτε δόθηκε από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλον εντολή για παράνομη πράξη, καθώς και ότι η «ανάληψη της πολικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο αφορούσε το πολιτικό κόστος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo