20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Απολογούνται, Μίχος, Κούζηλος και Μπαρμπαρούσης – Στις 31 Οκτωβρίου η απολογία Μιχαλολιάκου


    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, οι απολογίες των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Σήμερα, στο δικαστήριο έχουν κληθεί για να απολογηθούν οι πρώην βουλευτές Ν. Κούζηλος, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης.
    Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου και μέχρι την εκπνοή του Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν απολογηθεί οι Ευ. Μπούκουρας, Ηλ. Παναγιώταρος, Χρ. Παππάς και Ι. Λαγός.
    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, ανακατανέμεται η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο, η οποία έχει ορισθεί για τις 31 Οκτωβρίου. Στον Ν. Μιχαλολιάκο ιδρυτή και αρχηγό επί της ουσίας της Χρυσής Αυγής το κατηγορητήριο αποδίδει «ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» αλλά και «παράνομη κατοχή όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης».
    Μέχρι στιγμής πάντως οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές που έχουν απολογηθεί στο δικαστήριο αρνούνται τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος τους και σκευωρία που στήθηκε σε βάρος της Χρυσής Αυγής από την κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ανοδική της πορεία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ