ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει o Ν. Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος

Γεωργία Παλαμίδα 17-10-2019 12:08
Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει o Ν. Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος
O κ. Μανιαδάκης βρίσκεται στο εισαγγελικό γραφείο από το πρωί

Τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει κατά καιρούς ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς του άσκησαν πιέσεις για να ενοχοποιήσει με τις καταθέσεις του συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση της Novartis, καλείται σήμερα να επιβεβαιώσει και ενόρκως στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο Νίκος Μανιαδάκης πρώην προστατευόμενος μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία και νυν κατηγορούμενος!

Ο κ. Μανιαδάκης, αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κλήθηκε από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη που διενεργούν την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, να καταθέσει ως μάρτυρας. Ήδη, ο κ. Μανιαδάκης βρίσκεται στο εισαγγελικό γραφείο και καταθέτει από το πρωί για όσα είχε καταγγείλει.

Συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει πως ως προστατευόμενος μάρτυρας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Ιωάννη Στουρνάρα.

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε πρόσφατα συνέντευξή του ο κ. Μανιαδάκης χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη άσκηση δίωξης σε βάρος του "πολιτική".

Όπως είχε καταγγείλει οι εισαγγελείς του έθεταν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση. Δυσαρέστησα…» είχε τονίσει ακόμη ο ίδιος, επισημαίνοντας πως πλέον κατέστη κατηγορούμενος «επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo