Στρ. Μαυροειδάκος: Στα Εξάρχεια δε θα μείνει καμία κατάληψη ούτε έμποροι ναρκωτικών

Newsroom 17-10-2019 08:59
Στρ. Μαυροειδάκος: Στα Εξάρχεια δε θα μείνει καμία κατάληψη ούτε έμποροι ναρκωτικών
«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανομίας που τα τελευταία τρία χρόνια είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών

Για πολύ συγκεκριμένη οδηγία έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σχολιάζοντας τη σημερινή έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών σε χώρους της οδού Οικονόμου. σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να μείνει στα Εξάρχεια καμία κατάληψη ούτε έμποροι ναρκωτικών

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ανομίας που τα τελευταία τρία χρόνια είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις» σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αλλαγή σχεδίου ως προς τα τα εκκενωμένα κτίρια

Ωστόσο ο κ.  Μαυροειδάκος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως το να φυλούν αστυνομικές μονάδες τα άδεια κτίρια που έχουν εκκενωθεί για μεγάλο διάστημα δεν είναι λύση, σημειώνοντας πως κάτι πρέπει να αλλάξει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. «Είναι και θέμα λειτουργικότητας», πρόσθεσε, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει μια διμοιρία ΜΑΤ έξω από κάθε εκκενωμένο κτίριο.

Ευθυνοφοβία στους αξιωματικούς

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ότι δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν η πρώτη φάση του σχεδίου για περιορισμό της μικροεγκληματικότητας ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε πως οι αστυνομικού προσπαθούν αλλά «υπάρχει μια ευθυνοφοβία στους αξιωματικούς». «Δεν παίρνει κανείς πρωτοβουλία να κάνει αυτό που πρέπει, να διατάξει κάποιες συγκεκριμένες επιχειρησιακές μονάδες να δράσουν», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo