Τι λένε οι δικηγόροι της επιχειρηματία για τον «Πικάσο» που έκανε... φτερά!

Newsroom L&O 16-10-2019 16:23
Τι λένε οι δικηγόροι της επιχειρηματία για τον «Πικάσο» που έκανε... φτερά!
Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι κ.κ. Λυκουρέζος και Ανδρουτσόπουλος, στον ένα εξ αυτών η επιχειρηματίας είχε δυο φορές στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της αλλά τότε οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα και ο πίνακας της επιστράφηκε

Σε δήλωση για την επιχειρηματία και εντολέα τους που φέρεται να έπεσε θύμα δυο ανδρών οι οποίοι κατάφεραν να της αποσπάσουν ένα πίνακα του Πικάσο που είχε στην προσωπική της συλλογή, προέβησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας του έργου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι δυο δικηγόροι, πράγματι η εντολέας τους «ιδιοκτήτρια ενός πίνακα ζωγραφικής, διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών, που φέρει την υπογραφή “Picasso”, εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθεί η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του». Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι κ.κ. Λυκουρέζος και Ανδρουτσόπουλος, στον ένα εξ αυτών η επιχειρηματίας είχε δυο φορές στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της αλλά τότε οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα και ο πίνακας της επιστράφηκε.

«Δυστυχώς, αυτή τη φορά, οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των 7 μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας», υπογραμμίζουν οι δυο δικηγόροι. Και όλα αυτά, ενώ «την είχαν πληροφορήσει για σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον με τιμή προσφοράς 200.000 – 300.000 ευρώ, υποσχόμενοι την άμεση είσπραξη προκαταβολής» την οποία δεν έλαβε ποτέ.

«Οι δύο μεσάζοντες πλέον έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον πίνακα» σύμφωνα με τη δήλωση των δικηγόρων της ιδιοκτήτριας και οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων, την απόδοση ευθυνών και βέβαια την ανεύρεση του πίνακα.

https://lawandorder.gr/Article/60218/gnosti-epicheirimatias-epese-thyma-apatis-tis-eklepsan-pinaka-amythitis-aksias/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo