Απολογία Κασιδιάρη: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον μας για να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Newsroom 16-10-2019 12:09
Απολογία Κασιδιάρη: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες εναντίον μας για να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής
Κόβαμε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε

Για πολιτική δίωξη και για κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του ίδιου αλλά και σε βάρος όλων των συγκατηγορουμένων πρώην βουλευτών από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με στόχο να μειωθούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, έκανε σήμερα λόγο στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά - «τον είδα την επόμενη ημέρα της δολοφονίας στα κανάλια» είπε - ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα «αποτρόπαιο» έγκλημα, που κατέστρεψε τον ίδιο και το κόμμα του.

Με ένα φάκελο στα χέρια του, ο Κασιδιάρης απολογείται από το πρωί στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτικές διώξεις για να αναχαιτιστεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής «η οποία έκοβε ψήφους από την Νέα Δημοκρατία». Μάλιστα, προς επίρρωση του ισχυρισμού του αυτού, αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να του λέει ο Τάκης Μπαλτάκος στο γραφείο του στη Βουλή, ότι δηλαδή ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά τις Χρυσής Αυγής.

Στο στόχαστρο του Ηλ. Κασιδιάρη μπήκε όμως και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν, κατ' εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά, της οποίας υπήρξε μέλος.

Ερωτηθείς από την έδρα κατ επανάληψη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι έμαθε για την ύπαρξη του Ρουπακιά μετά το έγκλημα. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ρουπακιά «υποστηρικτή» και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής. «Είναι η πάσα αλήθεια. Άκουσα το όνομά του στα δελτία ειδήσεων. Δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει ποιος πάει στις τοπικές και κάνει ομιλίες» ανέφερε ο Κασιδιάρης και σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε:
«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου».

Ερωτηθείς για τις εκπαιδεύσεις μελών της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στο δημόσιο λόγο γιατί  ήταν καλός ομιλητής. «Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα. Όλες οι φωτογραφίες μου που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα» είπε.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της απολογίας του χαρακτήρισε «ατυχές» το  συμβάν με το χαστούκι  στην Λιάνα Κανέλλη, ενώ αρνήθηκε πως υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο στο Μελιγαλά. «Ήταν λάθος μου που είπα για στρατιωτικό βηματισμό», παραδέχθηκε ωστόσο. Ακόμη, ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή.

Ερωτηθείς για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την  ελεύθερη έκφραση άποψης... Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του ποινικού Κώδικα. Τα ζητήματα χαιρετισμών και  συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών...Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρύση Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό Κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo