Δήμαρχος Σάμου: Τελεσίγραφο 48 ωρών για τη μεταφορά των μεταναστών απ' το νησί

Σύνταξη Law & Order 16-10-2019 12:23
Δήμαρχος Σάμου: Τελεσίγραφο 48 ωρών για τη μεταφορά των μεταναστών απ' το νησί
«Πάνω από 1.000 άτομα κοιμούνται στον δρόμο, κάτω από τέντες»

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια και τη φωτιά της Κυριακής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος δίνει τελεσίγραφο 48 ωρών για τον άμεσο και μαζικό απεγκλωβισμό των μεταναστών και προσφύγων από τη Σάμο και για τη λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο δήμαρχος Σάμου σε παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε ότι η ανησυχία παραμένει, καθώς η αναλογία κατοίκων και μεταναστών είναι ένας προς έναν.

Οι κάτοικοι και μετανάστες φοβούνται για την ασφάλειά τους, «πάνω από 1.000 άτομα κοιμούνται στον δρόμο, κάτω από τέντες», ανέφερε, καθώς από τη φωτιά της Κυριακής καταστράφηκε μεγάλο μέρος του ΚΥΤ.

Σε έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου της Ανατολικής Σάμου, με θέμα την έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί,  λόγω του προσφυγικού/μεταναστευτικού αποφάσισε να ζητήσει τη μεταφορά των μεταναστών του ΚΥΤ εντός 48 ωρών, την άρση του γεωγραφικού περιορισμού και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη των επεισοδίων ο κ. Σπάντζος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ είχε δηλώσει πως κινδυνεύουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo