Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα Εφέδρων της ΛΕΦΕΔ στη μεγαλύτερη άσκηση του Βρετανικού Στρατού!

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 14-10-2019 17:53
Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα Εφέδρων της ΛΕΦΕΔ στη μεγαλύτερη άσκηση του Βρετανικού Στρατού!
«Είναι καιρός η πολιτεία να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να βοηθήσει ώστε το επίπεδο αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ελληνικής Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Έφεδρος Ταγματάρχης (ΠΖ) Γιάννης Σιδηρόπουλος

Τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε στην Ουαλία η ομάδα των Εφέδρων της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), η οποία συμμετείχε στη μεγαλύτερη άσκηση του Βρετανικού Στρατού που πραγματοποιήθηκε εκεί, με την επωνυμία «Cambrian Patrol 2019».

Πρόκειται για τη δυσκολότερη ίσως άσκηση περιπόλων μάχης παγκοσμίως, καθώς σε αυτήν συμμετέχουν μεταξύ άλλων και επαγγελματίες στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των στρατών τους. Ενδεικτικώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη φετινή άσκηση οι εθελοντές έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είχαν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων μία ομάδα της Λεγεώνος των Ξένων (13e Demi-Brigade de Légion Etrangère/13 DBLE) και ομάδα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, του West Point, οι οποίες κατέκτησαν επίσης Αργυρό μετάλλιο, όπως και οι Έλληνες Έφεδροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική ομάδα είναι η μόνη από τις περισσότερες των 100 ομάδων που συμμετέχουν στην προαναφερθείσα άσκηση, που αποτελείται αποκλειστικώς και μόνο από Εφέδρους, σε αντίθεση φυσικά με όλες τις άλλες που αποτελούνται από επαγγελματικά στελέχη κυρίως των Ειδικών Δυνάμεων των πατρίδων τους.

Η Ομάδα αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ είχε κατακτήσει ξανά το Αργυρό Μετάλλιο το 2018, ενώ το 2011 είχε κατακτήσει το Χάλκινο. «Οι συνεχόμενες επιτυχίες των Ελλήνων Εφέδρων αποδεικνύουν το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν πετύχει μόνοι τους με ίδια μέσα και ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο. Είναι καιρός η πολιτεία να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να βοηθήσει ώστε το επίπεδο αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ελληνικής Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Έφεδρος Ταγματάρχης (ΠΖ) Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Η Ελληνική ομάδα Εφέδρων της ΛΕΦΕΔ που συμμετέχει στην άσκηση «Cambrian Patrol’19» αποτελείται από τους εξής:

ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗΣ: Νικόλαος, ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού - Ειδικών Δυνάμεων, 45 ετών
ΒΟΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ: Γεώργος, ΕΦ Λοχίας Πεζικού, 41 ετών
ΜΕΛΟΣ: Κωνσταντίνος ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού 30 ετών
ΜΕΛΟΣ: Βασίλειος, ΕΦ Στρατιώτης Υγειονομικού Σώματος, Ιατρός, 41 ετών
ΜΕΛΟΣ: Στυλιανός, ΕΦ Στρατιώτης Πυροβολικού, 37 ετών
ΜΕΛΟΣ: Σταύρος, ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού - Ειδικών Δυνάμεων, 33 ετών
ΜΕΛΟΣ: Κωνσταντίνος, ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού – Ειδ. Δυνάμεων 33 ετών
ΜΕΛΟΣ: Χρήστος, ΕΦ Ναύτης Πολεμικού Ναυτικού 52 ετών.
(Τα επίθετα των ονομάτων τους δεν αναφέρονται από τη ΛΕΦΕΔ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδος είναι τα 40 έτη, αποτελούμενη από άνδρες Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, καθώς και έναν του Πολεμικού Ναυτικού. Η εκπαίδευση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας… γνωστή, ενώ η μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας συντήρηση και μετεκπαίδευσή τους από την Ελληνική Πολιτεία επίσης …γνωστή!

Και όμως οι έφεδροι αυτοί έχουν βρει το ψυχικό σθένος και πήγαν στη Βρετανία όπου συναγωνίζονται απέναντι σε επαγγελματίες στρατιωτικούς Ειδικών Δυνάμεων από τους πιο ισχυρούς στρατούς, σε μια από τις πιο απαιτητικές ασκήσεις παγκοσμίως, έχοντας στις «αποσκευές τους» το πολύ υψηλό ηθικό τους, την καλή προετοιμασία τους που έγινε με πολύ μεράκι και διάθεση θυσίας και προσφοράς από μέρους τους, παρά τις αντιξοότητες που συνάντησαν, αλλά και την εμπειρία τους από τις προηγούμενες χρονιές που συμμετείχαν και είχαν πολύ σημαντικές επιτυχίες.

Και η δεύτερη θέση που πέτυχαν, με το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν αποτελεί επιβεβαίωση, αλλά και επιβράβευση των προσπαθειών τους.

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo