Σύσκεψη με τους διοικητές εξομοίωσης των Ένοπλων Δυνάμεων είχε ο Στεφανής

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 12-10-2019 20:44
Σύσκεψη με τους διοικητές εξομοίωσης των Ένοπλων Δυνάμεων είχε ο Στεφανής
Όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ, «Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών και δυναμικών συνεργασιών που αναπτύσσουν οι Κλάδοι».

Μία εξαιρετικώς σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή, με αντικείμενο την προαγωγή της εκπαιδεύσεως του προσωπικού, μέσω των εξομοιωτών, σε διακλαδικό επίπεδο.

Στην προαναφερθείσα σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ, συμμετείχαν οι Διοικητές ή Διευθυντές όλων των Κέντρων Προσομοιώσεως και Εξομοιώσεως και των τριών Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Επίσης σε αυτήν συμμετείχαν και οι Διευθυντές των Κλάδων και των Διευθύνσεων Επιχειρήσεων, Εκπαιδεύσεως και Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Αμύνης, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ, «Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών και δυναμικών συνεργασιών που αναπτύσσουν οι Κλάδοι, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πρακτικώς αυτό σημαίνει, συμφώνως με στρατιωτικές πηγές οι οποίες ερωτήθηκαν από την ιστοσελίδα μας, ότι επιδίωξη είναι η διασύνδεση όλων των Κέντρων Προσομοιώσεως και Εξομοιώσεως, όλων των Κλάδων μεταξύ τους, ώστε η συγκεκριμένη φάση της εκπαιδεύσεως να πραγματοποιείται σε διακλαδικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού, την εξοικονόμηση πόρων, αλλά και την πραγματοποίηση μεγαλύτερου αριθμού «διακλαδικών» ασκήσεων, προτού ο κάθε εκπαιδευόμενος βγει στο πεδίο του κάθε Κλάδου του και ασκηθεί εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo