Την απαλλαγή του Ριχάρδου ζήτησε ο εισαγγελέας - Επισφραγίζεται ένα καραμπινάτο «φιάσκο»!

Newsroom L&O 11-10-2019 16:46
Την απαλλαγή του Ριχάρδου ζήτησε ο εισαγγελέας - Επισφραγίζεται ένα καραμπινάτο «φιάσκο»!
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης

Το μέγεθος του «φιάσκου» της υπόθεσης του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο, έρχεται να επισφραγίσει η πρόταση που έκανε προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Τον τελικό λόγο, ωστόσο, έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί οριστικά για την υπόθεση με βούλευμά του το οποίο αναμένεται να εκδώσει τους επόμενους μήνες.

Η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση επιβεβαιώνει πλήρως όσους χαρακτήριζαν την εξάρθρωση «του μεγαλύτερου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού» ως σημαντική επιτυχία. Μάλιστα, για αυτή την υπόθεση είχε μιλήσει τότε από το βήμα της Βουλής και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγχαίροντας τις αρχές για τη μεγάλη επιτυχία τους!

Ωστόσο, αμέσως μετά τις πρώτες συλλήψεις η μεγάλη «επιτυχία» άρχισε να αποδομείται από τους συνηγόρους υπεράσπισης των συλληφθέντων, οι οποίοι επικαλούνταν την τελωνειακή νομοθεσία. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη δικογραφία είχαν προφυλακιστεί τόσο ο Ριχάρδος Μυλωνάς όσο και επτά συγκατηγορούμενοί του.

Τώρα, ωστόσο, ο εισαγγελέας ζητεί την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, 63 συνολικά, υποστηρίζοντας ότι βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφό της και η ΑΑΔΕ.

Έτσι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo