ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πώς έκρυβαν 700 κιλά κοκαΐνης στα κοντέινερ - Εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες

Newsroom L&O 10-10-2019 20:16
Πώς έκρυβαν 700 κιλά κοκαΐνης στα κοντέινερ - Εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 700 κιλά κοκαΐνης ήταν μοιρασμένα σε πλαστικά σακουλάκια, στοιβαγμένα στο μηχανισμό ψύξης των κοντέινερ, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες

Εντυπωσιάζουν τα πλάνα και οι φωτογραφίες από την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 700 κιλά κοκαΐνης ήταν μοιρασμένα σε πλαστικά σακουλάκια, στοιβαγμένα στο μηχανισμό ψύξης των κοντέινερ, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

https://www.youtube.com/watch?v=Or9cQBesoUU&feature=youtu.be

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «συμμετείχαμε ενεργά και με αποτελεσματικότητα σε όλες τις υποθέσεις για την κατάσχεση της κοκαΐνης στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιπτώσεις ελεγχόμενης μεταφοράς ναρκωτικών. Μάλιστα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών χειρίστηκαν δύο από τις υποθέσεις, με την κατάσχεση περίπου 100 κιλών κοκαΐνης, την οποία τα εγκληματικά δίκτυα είχαν αποκρύψει σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ».

«Όπως γνωρίζετε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η απόκρυψη των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ. Διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας», σημείωσε ο κ. Τζεφέρης.

«Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων, που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ», είπε και υπογράμμισε ότι «επιπλέον, καταδεικνύεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς».

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής, επίπονος και δύσκολος. Η συνεργασία των Αρχών επιβολής του νομού είναι δεδομένη, όπως και η κοινή μας βούληση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Είμαστε όλοι εδώ και συνεργαζόμαστε στενά για να προστατεύουμε την κοινωνία, τους πολίτες και τη νεολαία μας από τη μάστιγα αυτή. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στα κυκλώματα των ναρκωτικών, που εμπορεύονται το θάνατο και την ελπίδα», κατάληξε ο κ. Τζεφέρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo