Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Κουτρουμάνης - Ακολουθούν Λυκουρέτζος, Πικραμένος

Newsroom L&O 09-10-2019 16:59
Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Κουτρουμάνης - Ακολουθούν Λυκουρέτζος, Πικραμένος
Σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην υπουργός είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είχε χαρακτηρίσει την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis ως διασυρμό του χωρίς στοιχεία

Την ώρα που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπής της Βουλής για τέσσερα αδικήματα με αφορμή τις καταθέσεις εισαγγελέων και πολιτικών, που ανέφεραν ότι παρενέβαινε στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση της Novartis, στον Άρειο Πάγο όπου διενεργείται η ποινική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταθέτουν πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί αρχικά στο αποκαλούμενο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis. Στη συνέχεια, όμως, η δικογραφία ως προς τον κ. Κουτρουμάνης, όπως και για άλλους αρχικά εμπλεκόμενους πολιτικούς, τέθηκε στο αρχείο με απόφαση των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην υπουργός είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είχε χαρακτηρίσει την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis ως διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Μάλιστα, το Φεβρουάριο του 2018 μιλώντας στη Βουλή, όπου η εισαγγελία της Διαφθοράς είχε στείλει το φάκελο για τη φαρμακοβιομηχανία τόσο για τον ίδιο όσο και για τα υπόλοιπα εννέα πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Κουτρουμάνης είχε δακρύσει και απευθυνόμενος προς τα μέλη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μιλάτε όταν σπιλώνετε ανθρώπους σαν κι έμενα;... Φέρομαι να εμπλέκομαι στην υπόθεση με βάση μια γελοία αναφορά ενός μάρτυρα. Είμαι απόλυτα καθαρός. Ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχω με αυτό ή άλλο σκάνδαλο. Οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεσή σας. Δεν θα με βρείτε εμπλεκόμενο πουθενά. Δεν υφίσταται τεκμήριο αθωότητας όταν τα ονόματα των εμπλεκομένων βγαίνουν Κυριακή και τη Δευτέρα βγαίνουν κορυφαίοι υπουργοί και μιλάνε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Το πρόβλημά μου δεν είναι το ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης, αλλά αυτό που βιώνω σήμερα. Διαμαρτύρομαι έντονα για τις αήθεις πρακτικές εμπλοκής του ονόματός μου. Στη δική μου θέση μπορεί να βρεθεί ο καθένας από εσάς. Όταν ακολουθούνται τέτοιες μεθοδεύσεις, όπως οι σημερινές, πολλοί αθώοι μπορεί να οδηγηθούν σε αυτή τη θέση από πολιτικούς τους αντιπάλους».

Καταθέτουν Πικραμένος και Λυκουρέτζος

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως δυο ακόμη, πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλακεί αρχικά στην υπόθεση της Novartis, αλλά στη συνέχεια και για εκείνα η σχετική δικογραφία τέθηκε στο αρχείο, αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα στον Άρειο Πάγο.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέτζο και τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης Παν. Πικραμένος.

Οι κ. κ. Λυκουρέτζος και Πικραμένος θα κληθούν να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο ως μάρτυρες, όπως, άλλωστε, είχαν κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ανδρέας Λοβέρδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo